Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Kersti & Lars på Möbeldesignmuseum

Kersti Sandin Bülow och Lars Bülow

Kersti Sandin Bülow och Lars Bülow, ägare och grundare till Möbeldesignmuseum, som sedan 2016 är hyresgäst på 800 kvadratmeter i Magasin 6 i Frihamnen.

Hur skulle ni beskriva Möbeldesignmuseet?

– Museet öppnade 2018 och är uppbyggt kring vår privata samling av cirka 800 objekt där 500 visas i museet. Vi vill vara ett pedagogiskt museum som, genom att lyfta fram originaldesign från olika perioder och belysa utvecklingen av funktioner, material, teknik och samhälle, skapa en plattform för studier och utveckling av morgondagens möbelkultur.

Varför startade ni museet?

– Vi har båda långa och fantastiskt spännande karriärer bakom oss som professionella formgivare och arkitekter. Museet är vårt sätt att lämna över kunskap och erfarenheter till nästa generation formgivare. Förhoppningsvis kan vi genom vår samling fortsätta att påverka och visa att möbler och inredning är viktigt för oss människor.

Vad gillar ni med läget?

– Vi tycker att det här är ett intressant läge och uppskattar närheten till hamnen som är en spännande miljö. Vi har trevliga grannar och kommunikationerna hit är också bra, även om en del upplever att det kan vara lite svårt att hitta rätt.

Hur vill ni utveckla Möbeldesignmuseet?

– Utöver privata visningar har vi öppet för allmänheten på onsdagar mellan 12 och 19. Drömmen vore att kunna ha öppet mer, framför allt på helgerna då fler skulle ha möjlighet att besöka oss.

Läs mer om museet och aktuella utställningar på www.mobeldesignmuseum.se (extern länk)