Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Flexibla kontorslokaler i vacker magasinsbyggnad

Interiörbild från Magasin 3

I Magasin 3 i Frihamnen finns 8 000 kvm attraktiva och flexibla lokaler med industrikaraktär. Här finns stora möjligheter sätta sin egen prägel.

Frihamnsgatan 26 erbjuder komfortkyla, bredband, fjärrvärme och tillgång till miljöanpassad sopsortering.

Byggnaden är ritad av Åke Tengelin och uppfördes i 20-talets industriella klassicistiska stil med fin känsla för kvalitet.

Ytan kan hyras helt eller delvis. Nedan finns tre exempel på inredning. 

Exempel 1

Lokalen är rymlig och ljus med fasader i tre väderstreck, och erbjuder en variation av olika tolkningar av det moderna kontoret. Mot gatusidan ordnas kontorsrum, i de centrala delarna placeras konferensrum och projektarbetsplatser. I söder mot terrassen orienterar sig ett öppet kontorslandskap med högt i tak och med närhet till en ljus matsal.

Kontoret nås från två trapphus med totalt tre hissar. Innanför entrén ryms en luftig lounge med möjlighet till reception och en vy mot sjösidan. Här finns även mötespoddar av olika storlekar.

Se förslag till planlösning (pdf)

Exempel 2

Kontoret har två långa fasader med möjlighet till kontor av olika karaktär, kontorsrum och konferensrum i olika storlekar mot gatusidan, öppet kontorslandskap mot sjösidan i söder med den långa terrassen utanför. Från matsalen som placeras centralt kan man även ta med fika eller mat ut under vår- och sommarmånaderna. I de inre delarna finns gott om samtalsrum och konferensutrymmen och här kan även anordnas utbildningssalar eller studior och lagerdelar.

Lokalen nås via två trapphus och två stora lasthissar. Innanför entrén ordnas en lobby varifrån hela lokalen enkelt kan nås. Här finns även reception och backoffice.

Se förslag till planlösning (pdf)

Exempel 3

Den här lokalen nås från ett centralt trapphus med möjlighet att angöra med större fordon. I anslutning till trapphuset finns hela fyra större hissar som når detta plan.

Direkt innanför entrépartiet av glas finns en rymlig lobby med möjlighet till reception och konferensutrymmen. Här når man en central del utan dagsljus som kan fungera som studiolokal, förråd, arkiv eller annan verksamhet. Denna del nås dessutom direkt för intransport via de två största lasthissarna.

Hela lokalen har god takhöjd och en rustik karaktär med stora betongpelare och goda spännvidder utan synliga balkar. I den centrala delen kan även matsal/pausrum anordnas med glaspartier mot fönstren i söder. Ute mot sjösidan anordnas ett öppet kontorslandskap med direktaccess ut till den stora balkongen med utblick över hamnen och vattnet.

Se förslag till planlösning (pdf)