Ulla på Ressel Rederi

Ulla Ressel på kontoret

Ulla Ressel, vd på Ressel Rederi, som är hyresgäst i det nya sjöfartsklustret Stockholm Maritime Business Center i Magasin 3.

Berätta om er verksamhet!

– Vi är ett familjerederi som ägs av min man, Jochum Ressel. Jag är vd och två döttrar jobbar i verksamheten i dagsläget. I dag har vi verksamhet i Kalmarsund men framför allt i Stockholms hamn och skärgård. Vi äger tre godsfärjor med hemmahamn i Stavsnäs som kör både på uppdrag av Waxholmsbolaget och för våra egna godskunder.

– Vi har också de två skyttelfärjorna Lisen och Lotten som trafikerar i Hammarby Sjöstad och Södermalm och en helt kommersiell kollektivtrafik med fartyget Emelie, som går mellan Sjöstaden och Nybroplan via Masthamnen och Djurgården. Dessutom har vi fartyget Kungsholm som tar pendelresenärer mellan Vaxholm och Stockholms city under den tid på året då inte Waxholmsbolaget har sin snabbåtstrafik igång.

– Vi äger våra fartyg själva vilket ger stadga åt företaget men som privat rederi är vi beroende av att vinna upphandlingar för att överhuvudtaget kunna ha någon verksamhet.

Hur hamnade ni i lokalen i Magasin 3?

– Stockholms Hamnar kontaktade oss och berättade om planerna att starta ett sjöfartskluster, kallat Stockholm Maritime Business Center, i Magasin 3. Vi tyckte att det kändes spännande att dela lokal med andra i samma bransch. Sen får vi se hur mycket utbyte vi hyresgäster kommer att ha av varandra. Det beror lite på vilka som flyttar in. Vi ser gärna att det kommer in företag som arbetar med teknikutveckling och gärna sjöingenjörer som driver konsultverksamhet.

– Hittills är vi väldigt nöjda med att sitta här i Magasin 3. Vi trivs bra i Frihamnen och det är inspirerande med de fräscha lokalerna i Stockholm Maritime Business Center.

Interiör- och exteriörbilder

Interiörbild

Interiörbild

Exteriörbild