Maria på Wallrite

Patons Malmgård på vänster sida, Maria Olsson till höger

Maria Olsson, marknadschef på Wallrite, som sedan 2015 hyr 495 kvadratmeter i Patons Malmgård, en fastighet från 1774 i Masthamnen.

Berätta om Wallrite och er verksamhet

– Vi säljer ett miljöklassat whiteboard-koncept som bygger på en smidig och mjuk whiteboard på rulle som enkelt kan sättas upp på väggen och täcka hela rum. Våra kunder kommer från hela världen och i Sverige jobbar vi mycket med skolor, men också företag som behöver ett verktyg för sina kreativa processer.

Ni huserar i den äldsta byggnaden som Stockholms Hamnar förvaltar. Hur hamnade ni här?

– Via en bekant fick vi tips om Patons Malmgård som verkligen var en oslipad diamant med vävtapeter à la 80-tal på väggarna och flera lager linoleummattor på golvet. Tillsammans med fastighetsavdelningen på Stockholms Hamnar och en duktig arkitekt hittade vi ett koncept med ledordet hemmet istället för kontoret. Byggnadens ursprungliga karaktär lyftes sedan fram genom färger, tapeter, golv och belysning.

Vad uppskattar du mest med läget i Masthamnen?

– Vi betraktar färjetrafiken på avstånd och jag tycker att det är en ynnest att varje dag kunna vila blicken på staden och vattnet. Det ger verkligen lugn och harmoni.

Hur ser ert samarbete med Stockholms Hamnar ut?

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Stockholms Hamnar och uppskattar att vi fick vara delaktiga under renoveringsarbetet där vi båda hade samma synsätt på vad som behövde åstadkommas. Det låg till grund för att resultatet blev så bra.

Läs mer om Wallrite (extern länk)

Fönster

Fönster

Kök

Fönster