Lotta på Independent kostym

Lotta Wikberg Sjöström på Independent kostym

Lotta Wikberg Sjöström, vice vd och operativt ansvarig på Independent kostym, som sedan 2007 hyr 1 800 kvadratmeter i Magasin 5 i Frihamnen.

Vilken typ av verksamhet bedriver ni?

– Vi är Nordens ledande kostymförråd och förvaltar med våra hundratusentals kostymer, med tillhörande accessoarer och skor, arvet av svensk film- och teaterhistoria. Det gör oss till en riktig guldgruva för kostymörer, stylister och andra som arbetar professionellt inom film, tv, teater och reklam och är på jakt efter tidsenliga kläder till sina produktioner. Vi vänder oss också till eventbolag, företag och privatpersoner som behöver hyra kostymer till en fest eller ett event med ett speciellt tema.

Hur ser samarbetet med Stockholms Hamnar ut?

– Vi har en jättefin kontakt med Stockholms Hamnar kring allt som har med det löpande underhållet att göra. Just nu har man precis avslutat ett stort arbete med att byta ut alla larm i huset. Vi har även tagit ett riktigt krafttag kring brandsäkerheten i våra lokaler, vilket initierades av Stockholms Hamnar.

Vad uppskattar du med läget?

– Jag älskar verkligen att vi ligger i en hamn och tycker att det känns väldigt exotiskt och stämningsfullt att komma cyklande på morgonen och mötas av båtarna, containrarna och livet i hamnen. Vårt läge har även öppnat upp för nya, givande samarbeten med andra av Stockholms Hamnars hyresgäster. Ett exempel är speditionsföretaget HRX som hjälper oss med snabba transporter till bland annat Finland där kostymörerna gärna hyr kläder av oss. De som jobbar med större produktioner ser också ett värde i att vi ligger nära SVT:s kostymlager i Magasin 4.

Läs mer om Independent kostym (extern länk)

Interiör

Lotta

Interör