Christos i restaurang Glashuset

Christos Neo vid ett bord i Glashuset

Christos Neo, restauratör på restaurang Glashuset, som sedan 2018 är hyresgäst i paviljongen vid kajplats 18 på Strandvägen.

Hur skulle du beskriva Glashuset?

– Det är en blomstrande oas mitt i stan som är varm och inbjudande. Vi har gått ifrån konceptet ”fine dining” och satsat på ”fun dining” med en meny som har hämtat inspiration från hela världen. På kort tid har vi skapat en destination av Glashuset och den unika miljö som platsen erbjuder.

Vad gillar du med läget?

– Att Glashuset bara ligger några meter från vattnet är förstås helt fantastiskt. Dessutom rör det sig mycket människor längs kajen och många bor och arbetar i närheten.

Hur vill du utveckla Glashuset?

– Glashuset ska vara ett levande projekt under ständig utveckling. Till nästa sommar ser jag framför mig att vi på något sätt kan väcka liv i pontonbryggan utanför.

Hur ser samarbetet med Stockholms Hamnar ut?

– Vi har en väldigt bra relation, där vi hjälper Stockholms Hamnar att ta betalt för kajplatserna på pontonen utanför. Dessutom sköter vi Visit skärgårdens informationsbyrå. Att den skärgårdsinriktade verksamheten skulle fortsätta var en förutsättning för att vi skulle få hyra Glashuset.

Exteriör Glashuset

Utsikt från Glashuset

Glashuset uteveranda

Glashuset exteriör