Kundförvaltare till fastighetsavdelningen

Stora Tullhuset med en Djurgårdsfärja i förgrunden

Vill du arbeta med några av Stockholms mest spännande fastigheter och lägen? Stockholms Hamnar kan erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst som kundförvaltare på fastighetsavdelningen. Tjänsten är nyinrättad och du blir en viktig person i vårt arbete med att knyta våra kunder närmare bolaget.

I rollen som kundförvaltare ansvarar du för de största hyresgästerna i beståndet med stöd från förvaltare samt biträdande förvaltare. Ditt uppdrag är att hålla en god och nära kontakt för att uppnå en hög kundnöjdhet. Du rapporterar till chefen för enheten Strategisk utveckling och förvaltning. Fastighetsavdelningen har idag cirka 20 medarbetare.

Ditt ansvar som kundförvaltare

Du har ett övergripande ansvar för våra största kunder och du utvecklar och fördjupar kundrelationerna genom att skapa partnerskap. Arbetet innebär att du är ansvarig för kundmöten, följer upp och samordnar kundrelaterade ärenden, upprättar övergripande årliga planer, intäktsbudget med mera.

En viktig del i rollen är omförhandling av våra större hyreskontrakt. Tillsammans arbetar vi med ständiga förbättringar, kostnadseffektiviseringar och att kontinuerligt utveckla våra arbetsmetoder och rutiner. Arbetet styrs av avdelningens uppdrag och rutiner samt processer i vårt lednings- och kvalitetssystem.

Är det här du?

Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med kundrelationer. Vi önskar att du har en relevant högskoleutbildning inom teknik, ekonomi, juridik eller en kombination av flera.

Du är van att hantera stora kunder och har affärs- och förhandlingsvana. Du har erfarenhet från en liknande roll i ett fastighets- eller byggbolag, hos fastighetskonsult eller större hyresgäst, privat eller från allmännyttan. Du kan också ha motsvarande position och erfarenhet från någon annan affärsdriven bransch.

Du har goda kunskaper inom hyresjuridik och avtal, ekonomi- och budgeterfarenhet. Du gillar att skapa partnerskap i kundnära och serviceintensiva relationer. Du har god datorvana (Stockholms Hamnar använder sig av Landlord, FM Access, Agresso, Datscha samt Officepaketet). Det är meriterande om du har erfarenhet av kommersiella fastigheter.

Som person är du affärsmässig, kundorienterad, kommunikativ och självgående. Du arbetar prestigelöst och målinriktat.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en händelserik miljö med trevliga kollegor, intressanta arbetsuppgifter och bra personalförmåner. Du får möjlighet att arbeta på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten. Läs mer om hur det är att arbeta i Stockholms Hamnar

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ser fram emot din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Real Competence.

Sök tjänsten här (extern länk)

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Aliki Anderberg, aliki.anderberg@realcompetence.se, tel. 070-577 29 93.

Om Stockholms Hamnars fastigheter

Stockholms Hamnar har som uppdrag att utveckla och förvalta Stockholms stads byggnader och mark i hamnnära lägen. Totalt handlar det om cirka 200 000 kvm lokalyta i cirka 80 fastigheter och 1 100 000 kvm mark. Byggnaderna ligger i Värta- och Frihamnsområdena, vid innerstadskajer och i anslutning till hamnarna i Nynäshamn och Kapellskär. Till det kommer kajer, parkeringsplatser, promenadstråk med mera.

Byggnaderna som Stockholms Hamnar förvaltar har ofta en lång historia, särpräglad arkitektur vilket gör lokalerna unika och mycket eftertraktade och skapar möjlighet för spännande användningsområden.

I lokalerna finns 350 hyresgäster, som arbetar med allt från sjöfart och media till arkivverksamhet och import av vin.

Om Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Koncernen har 167 anställda och omsatte 856 mkr under 2017.