Erfaren projektledare för anläggningsprojekt

Två av Stockholms Hamnars ingenjörer på kajen i Kapellskärs hamn

Vill du arbeta med att beställa och genomföra projekt i marina miljöer? Som projektledare på Stockholms Hamnars teknikenhet arbetar du med investerings- och underhållsarbeten som har strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling.

Som projektledare på infrastrukturavdelningens teknikenhet är din främsta uppgift att beställa och genomföra investerings- och underhållsarbeten. Projekten är omväxlande och med inriktning mot markanläggningar, ledningsarbeten och marina konstruktioner. Teknikenheten ansvarar för investeringar och underhåll på Stockholms Hamnars alla anläggningar vilket omfattar allt från slussar till järnvägsspår.

I första hand arbetar du i Stockholm men du kommer också att driva projekt i Kapellskär och Nynäshamn. Du ingår i ett rutinerat team av projektledare och du rapporterar till teknikchefen. Vi sitter i moderna lokaler med sjöutsikt i Frihamnen i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

 • Du deltar i och leder projekt från planering till genomförande.
 • Du ser till att projektet följer uppställda mål vad gäller ekonomi, tid, teknik, kvalitet och miljö.
 • Du ser till att vi får de myndighetstillstånd som krävs och att krav efterföljs.
 • Du arbetar med ständiga förbättringar, kostnadseffektiviseringar samt med utvärdering av arbetsmetoder, processer och rutiner.
 • Du kravställer och beställer underkonsulter via inköpsavdelningen.
 • Du samverkar med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer.

Det här tar du med dig in i rollen

 • Civilingenjör eller byggnadsingenjör på högskolenivå eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flera års erfarenhet av projektledning.
 • Kunskap i entreprenadjuridik, kvalitets- och miljöfrågor.
 • Erfarenhet av att samarbeta med myndigheter, entreprenörer, kommuner, och konsulter.
 • Körkort.

Vi söker en drivande projektledare som är van att arbeta självständigt. Du är noggrann, strukturerad och håller ordning och reda i dina projekt. Du är tydlig i din kommunikation, van att utveckla rutiner och arbetssätt samtidigt som du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar. Arbetet innebär kontakter med många olika parter och därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Initiativförmåga och engagemang är egenskaper som uppskattas mycket.

Vi erbjuder

Som anställd på Stockholms Hamnar arbetar du på ett modernt företag med strategisk betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för egna initiativ i en händelserik miljö med trevliga kollegor och bra personalförmåner. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje för alla kommer du att trivas hos oss på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar värnar om att ha en öppen atmosfär och att våra anställda har ett stort engagemang i sitt arbete och för verksamheten. Läs mer om hur det är att arbeta på Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar arbetar för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Därför kan slumpmässiga drogtester förekomma under anställningen.

Vi ser fram emot din ansökan

Om du tycker att tjänsten som projektledare passar väl in på dig och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I den här rekryteringen samarbetar vi med Fasticon Kompetens.

Här söker du tjänsten (extern länk)

Alla ansökningar behandlas löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 12 mars 2018.

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Tomas Ekelius på Fasticon Kompetens, telefon 0766-39 63 75, tomas.ekelius@fasticonkompetens.se.

Om Stockholms Hamnar

Stockholm växer och Stockholms Hamnar främjar sjöfarten och säkrar regionens varuförsörjning genom att erbjuda kajplatser samt service och tjänster för färje-, kryssnings- och godstrafiken. Stockholms Hamnar finns i Stockholm, Kapellskär och Nynäshamn. Koncernen har 165 anställda och omsatte 860 mkr under 2017.