TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.
_59T7968sth

Värtahamnen

Värtahamnen är en av Stockholms största hamndelar med omfattande färjetrafik till Finland och Estland. Härifrån går också stora mängder gods med järnvägsfärjan Sea Wind till Åbo samt kolbränslefartygen för påfyllning av bränsle till kolkraftverket i Hjorthagen.

Värtahamnen ligger i stadsdelarna Ladugårdsgärdet och Hjorthagen. Den är av stor betydelse för gods- och passagerartransporter i det expansiva Östersjöområdet.

I Värtahamnen ankommer och avgår färjor dagligen till och från Åbo, Helsingfors och Tallinn. Värtahamnen omfattar totalt 131 000 kvm och det finns tre rorolägen. Inom terminalen finns järnvägsspår både för de järnvägsvagnar, som transporteras med färjorna, och för omlastningsgods.

I norra delen av Värtahamnen finns också en kaj som Fortum nyttjar. Här tar Fortum in produkter för produktion av fjärrvärme, fjärrkyla, el och stadsgas. Fortum har egna lagringsresurser för såväl flytande som fasta bränslen. I Norra Värtahamnen tar även Betongindustri in sand till företagets betongstation.

Värtahamnen utvecklas

Värtahamnen byggs just nu om. Läs mer om projektet

Kontaktperson Camilla Strümpel
Uppdaterad 2013-12-19
| More
Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält