TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.

Frihamnen

I Frihamnen finns i stort sett all sorts hamnverksamhet.

Från Frihamnen går Tallink Siljas färjor till och från Riga, samt St Peter Lines färjor till S:t Petersburg. Frihamnsterminalen har två rorolägen och passagerarterminalen inryms i Magasin 2. Rorolägenas placering innebär att den sammanlagda fartygslängden begränsas till cirka 360 meter då två fartyg ligger inne samtidigt.

I Frihamnen finns också containerterminalen i Stockholm, CTF. Containerterminalen i Frihamnen omfattar totalt 80 000 kvm. Hamnen har tecknat avtal med Hutchison Port Holdings gällande driften av terminalen.

Till Frihamnen anlöper också ungefär hälften av kryssningsfartygen som kommer till Stockholm varje år och här finns en stor, modern kryssningsterminal som möjliggör flera så kallade turn-arounds* till Stockholm.

* En turnaround är en kryssning som utgår från Stockholm. Då kommer resenärerna till Stockholm med flyg, tåg eller bil och sedan åker vidare med kryssningsfartyget. Fördelen för Stockholm med turn-arounds är att turisterna ofta väljer att stanna en eller flera nätter extra i Stockholm.

Kontaktperson Henrik Ahlqvist
Uppdaterad 2013-11-29
| More
Frihamnens historia

Nyfiken på historien kring Frihamnen?
Läs mer om den på den historiska delen av webbplatsen

Hyra lokal i Frihamnen?

Stockholms Hamnar förvaltar nästan alla byggnader i Frihamnen.
Läs mer och se vilka lokaler som är lediga

Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält