TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.

Passagerartrafik

Stockholms Hamnar är Östersjöns största mötesplats med cirka tolv miljoner passagerare och antalet resande växer. Totalt tog 31 miljoner passagerare under förra året båten till, från eller inom Sverige, vilket innebär att det var fler personer som valde färja än flyg. Av dessa passagerare står Stockholms Hamnar för 40 procent.

Det är de resenärer som åker med den reguljära färjetrafiken som är flest till antalet, medan det är de internationella kryssningsresenärerna som har den snabbaste tillväxten. Den stora ökningen beror främst på att resenärer från hela världen vill uppleva Östersjön och däribland Stockholm.

Passagerartrafiken är viktig för Stockholms näringsliv. Enligt undersökningar spenderar passagerarna som kommer till Stockholm med färja eller kryssningsfartyg mer än fem miljarder kronor i länet. Det är mer än 20 procent av de totala turistinkomsterna i länet och sysselsätter mer än 4 000 personer per år.
Första 1 2 3 4 5  ... Sista 
Visste du att...

...färjeresenärerna spenderar cirka 5,1 miljarder kronor under ett år när de besöker Stockholm. De använder 345 000 hotellrum i Stockholm på ett år.

...över 12 miljoner passagerare reste via Stockholms Hamnar (2012)

...275 kryssningsfartyg besökte Stockholms Hamnar (2012)

Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält