TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.
Gorilla

Vårt miljöarbete

Stockholms Hamnar arbetar aktivt, långsiktigt och strategiskt för att bidra till att skapa trygga och hållbara transporter. Miljöarbetet är en integrerad och självklar del av den dagliga verksamheten och våra hamnar klassas som Europas ledande inom miljöområdet.

Det är en utmaning att skapa ett långsiktigt och hållbart transportarbete och Stockholms Hamnar arbetar ständigt för att sjöfartens miljöpåverkan ska vara så liten som möjligt. Under många år har vi aktivt drivit och genomfört en rad satsningar och aktiviteter för att minska miljöpåverkan från verksamheten. Vårt arbete har uppmärksammats såväl nationellt som internationellt och vi ses som ett föredöme inom branschen.

Stockholms Hamnar samarbetar med flera internationella och nationella organisationer för att tillsammans kunna skapa förutsättningar för en grönare sjöfart. Samtidigt erbjuder vi våra kunder möjligheter att minska sin påverkan på miljön. Med rabatterade avgifter, utmärkelser och liknande kan vi inspirera till att arbeta för ett bättre klimat med minskade utsläpp. Stockholms Hamnar har också ett fastighetsbestånd där det årligen görs stora och små insatser för att få en effektivare energianvändning.

 

Kontaktperson Gun Rudeberg
Uppdaterad 2013-10-18
| More
Visste du att Stockholms Hamnar...

...hela tiden arbetar med att energieffektivisera vårt fastighetsbestånd. Bland annat har vi installerat bergvärme i två terminaler.
Läs mer om energieffektiva fastigheter

...under de senaste tio åren kontinuerligt har bytt till energieffektivare belysningsarmaturer. Från 2003 till 2009 blev besparingen 51 procent. 

...årligen delar ut priset Miljöbojen för att uppmärksamma goda miljöinsatser.

Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält