TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.
Gå till startsidan
Karl Johansslussen. Förtöjningsplats för bogserbåtar. 3/2 1957
Karl Johansslussen. Förtöjningsplats för bogserbåtar. 3/2 1957. Fotograf: Okänt, bilden hämtad från Hamnstyrelsen. Rättigheter: SH har rättigheter till att använda bilden.

Bogserbåtar och pråmar

Karl Johansslussen, förtöjningsplats för bogserbåtar 1957.

Den första bogserbåten i Stockholm var Wulcan, sjösatt 1823 och tillverkad av Samuel Owen. Den tycks dock aldrig ha fungerat tillfredställande. Den första fungerande bogserbåten var Hercules, tillverkad av Owen 1827.

År 1870 grundades Stockholms Transport- och Bogserings AB (Transportbolaget) som blev störst i Norden med 53 bogserbåtar och 302 pråmar. Företaget drev pråmtrafik i Östersjön, Mälaren, Strömsholms kanal och i Stockholms hamn, liksom i Nynäshamn och Södertälje.

År 1976 köptes Transportbolaget av Röda bolaget i Göteborg 1976. I dag svarar Marin & Haverikonsult AB för bogseringshjälp i Stockholms hamn. Behovet av bogserare har dock minskat avsevärt genom att allt fler stora fartyg har bogpropellrar. 

Bogserbåtarna låg vid Slussen till 1985, därefter under några år i Frihamnen för att sedan början av 1990-talet ligga i Södra Hammarbyhamnen.

| More
Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält