TIPS: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst.

Appar för sjö och land

För dig som gillar sjöfart, fartyg eller skärgård har vi här samlat appar som gör din vistelse på sjö och land ännu bättre.

 

CruiseSthlm

Appen visar inneliggande och väntade kryssningsfartyg i Stockholm och Nynäshamn. Med den ser du när kryssningsfartygen kommer, vid vilken kaj de lägger till samt bilder på och fakta om fartygen. Finns för Iphone och Android.

Kostnad: Gratis

Skärmdump av appen CruiseSthlm

 

Seapilot

Ger dig professionella S57-sjökort, ruttplanering med export i gpx-format, dynamisk AIS-data, bearbetade kustväderprognoser och Facebook-koppling. Kostar dock en slant och finns för Iphone och Ipad.

 

 

Marine Traffic

MarineTraffic.com som app. Appen ger global täckning av mer än 2000 hamnar och ett stort antal havsområden. Se fartygens positioner (baserat på Automatic Identification System, AIS), se vindprognos, sök fartyg och hamnar.

 Skärmdump från appen Marine Traffic

 

Kustväder

Appen visar detaljerat kustväder. Den visar hur havet ser ut i olika vindstyrkor och väderförhållanden. Appen söker upp den plats som ligger närmast, och det går också att välja andra platser som favoriter.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Kustväder

 

Skärgårdsradion

Skärgårdsradions app med bland annat kustväderprognoser varje timme dygnet runt från Stockholm radio. www.skärgårdsradion.se

Kostnad: Gratis

 

 

Gästhamnar

Appen visar vart du kan hitta de närmaste gästhamnarna med utgångspunkt från vart du befinner dig. Du kan även få information för att kontakta hamnen och vilka tjänster som finns.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Gästhamnar

 

Marin kalkylator (MaritimeCalculator)

Nu finns en applikation till din iPhone som hjälper dig med en del marina begrepp. Exempelvis kan du räkna om enheter med olika värden, beräkna ETA, ta fram viktiga positioner, vindriktning med mera.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Marin kalkylator

 

ViVa - Sjöfartsverkets Vind & Vatten

Appen visar vind- och vattenvärden från ett antal mätstationer runt Sveriges kuster samt i vissa sjöar. Alla mätvärden visas i realtid.

Kostnad: Gratis

 

 Skärmdump från appen Viva

 

Boat Trader

Applikationen söker upp var det finns utannonserade båtar till salu – cirka 100 000 nya och begagnade båtar. Här kan du hitta segelbåtar, motorbåtar och även andra typer av fartyg. Du kan specificera din sökning med skick, prisklass och årsmodell. Det är även lätt att se vilken återförsäljare båten har och hur du kommer i kontakt med denne.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Boat Trader

 

 

NaviPad

NaviPad är en bra app för dig som gillar att vistas på sjön med dina vänner. Appen använder GPS:en för att visa vart du befinner dig på en karta. Du har möjlighet att göra din lokalisering publik och dela med dig till dina vänner – så kan även de. Ni kan läsa av varandras lokalisering, fart, kurs med mera och skicka meddelanden till varandra.

Kostnad: 45 kronor


 

 Skärmdump från appen Navipad

Marine – Scandinavia East

Marine –Scandinavia East är en sjökortsapplikation som hjälper dig att navigera. Här får du GPS-koordinater och kan hitta till affärer, restauranger, eventuella tidvatten, båtbutiker, reparatörer och mycket mer. Applikationen kan användas i stort sett i hela världen och är ett verktyg för att se vad som finns i närheten och hur du kan planera din tur.

Kostnad: 95 kronor

 

 

 Skärmdump från appen Marine - Scandinavian East

 

Ship Finder

Nyfiken på vilka fartyg som ligger i hamn eller som är på väg in till Stockholm? Då kan du använda dig av denna app. Här kan du se vilket fartyg det är, en bild samt fakta om fartyget.

Kostnad: Gratis eller 39 kronor.
Skillnaden är att gratisversionen uppdateras två gånger per dag, medan den andra visar fartygen i realtid.

 Skärmdump från appen Ship Finder

 

Signal Flags

Signalflaggor är inom sjöfarten ett sätt att kommunicera mellan olika fartyg, oberoende av språk. Osäker på dina flaggor? Då är denna app ett bra hjälpmedel.

Kostnad: 7 kr

 Skärmdump från appen Signal Flags

 

gTrax

Appen gTrax gör det möjligt att spåra fartyg via din mobiltelefon. Du kan se läget, dess hastighet (markeras med färg) och du kan se dess riktning. Ett klick på fartyget ger ytterligare information, däribland fartygets destination, arbetsuppgifter, navigations status och mer. Det finns även hel del avancerade lägen som kan vara intressanta, exempelvis kan du hitta den exakta platsen för en färja.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Gtrax

 

Eniro på sjön

Appen är ett snabbt och enkelt hjälpmedel för dig som är på sjön. Du känner igen det grafiska gränssnittet från webbplatsen och genom en kamera, kompass och GPS kan du snabbt se var du hittar restauranger, varv, gästhamnar och mycket mer.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Eniro på sjön

 

Badkartan

Är du på resande fot och vill bada? Eller vill du hitta nya smultronställen i närheten av din bostad? Då är Badkartan en bra app för dig! Badkartan ger dig möjlighet att hitta de närmaste badplatserna i förhållande till var du är, men du kan även söka på plats eller ortsnamn. Läs vad andra personer tycker, se bilder och lämna även din recension.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Badkartan

 

Anti Mosquito Free

Tänk att du en sommarkväll grillar på klipporna i skärgården och du börjar höra hur det surrar i öron. Myggorna har hittat fram och irriterar och stör. Plocka då fram din Iphone och använd Anti Mosquito. Appen producerar ett ljud på 16000Hz till 2000Hz. Vi människor kan inte höra ljuden, men myggorna kan och hatar det. Inom kort har myggorna försvunnit och du kan fortsätta din grillväll i lugn och ro.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Anti Mosquito Free

 

Toilet Finder

Ibland har nöden ingen lag, men för att göra det lite enklare kan du ladda ned en app som berättar var närmaste toalett finns. Perfekt att använda när du är ute på äventyr, lägger till på en ö eller kommer till en ort du inte känner till.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Toilet Finder

 

Väderradar.se

Ger dig full koll på aktuella radarbilder som visar faktisk nederbörd i Sverige och i Norden. Fälten som rör sig över kartan är regn- och snöomr��den som har registrerats av väderstationer. Med applikationen kan du zooma in var du befinner dig och se vad det kommer att bli för väder.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Väderradar.se

 

Upptäck Stockholm

Med appen i mobilen kan du upptäcka Stockholms utbud av utomhusmiljöer - parker, lekplatser, promenader, kulturplatser och friluftsområden.

Appen visar vägen till platser utifrån användarens position och hur man tar sig dit klimatsmart. Du hittar lätt ut på till exempel bäversafari, skateboardparker eller till stadens alla badplatser.

Kostnad: Gratis

 Skärmdump från appen Upptäck Stockholm

 

Kontaktperson Jorun Nikander
Uppdaterad 2013-04-19
| More
Skicka e-post

Du har klickat på en skyddad e-postlänk. För att förhindra att webbrobotar kommer åt länken skyddas den med denna dialog.

Skriv in ditt meddelande, ämnet på meddelandet samt din e-postadress i rutorna nedan. Klicka sedan på ”Skicka”.

Verifiera kombination * captcha
* = Obligatoriskt fält